FEESTCOMITE

Geen feestje te groot voor deze groep, maar ze zelf organiseren kunnen ze ook.

De beste gesprekken vinden plaats aan de toog, en dat wordt hier graag letterlijk genomen. Zo zorgen ze voor een warme ontvangst en de recepties tijdens de infoavonden en proclamaties, maar ook de fameuze cocktailbar op het zomerfeest is van hun hand.

Ouders samen brengen, al dan niet met dansbenen, blijft hun grootste drijfveer.

WAFELACTIE

Geven is leuk, maar hiervoor moet er uiteraard ook geld in het laatje komen. Om al onze activiteiten en investeringen te bekostigen, rekent de ouderraad massaal op de verkoop van onze wafels.

Spreek je familie, vrienden, buren, collega’s, sportkameraatjes, … aan en wie weet wordt jouw klas beloond als ‘superverkopers’.

PAASONTBIJT

Tradities zijn er om in ere te houden, zo ook ons Paasontbijt. Een activiteit die al snel bekend is bij de “Prinsenhoffertjes” en in het groot in hun agenda wordt genoteerd.

Vlak voor het paasverlof worden ze getrakteerd op een uitgebreid ontbijt, inclusief paaseitjes, die met een beetje geluk verdeeld worden door de Paashaas zelf.

VERKEER

Een veilige schoolomgeving staat hoog op onze agenda. Niet enkel in de school maar zeker ook er rond en er naar toe.

De werkgroep verkeer werkt nauw samen met de school en de gemeente om een veilige buurt te creëren voor onze kinderen.

Maar ook de ouders en kinderen worden op regelmatige tijdstippen gemotiveerd om hier aan mee te werken, want een veilige schoolomgeving gaat verder dan enkel de infrastructuur.

Jaarlijks staan er meerder sensibiliseringscampagnes op de agenda.

Verder zet deze groep erg graag de kinderen in de kijker met hun fluo actie, want in het verkeer vallen we graag op!

ZAKLAMPENZOEKTOCHT

Een donker Prinsenbos, flitsende zaklampjes en honderden paar oogjes op zoek naar een aanwijzing. Tijdens de zaklampenzoektocht worden de kindjes uitgedaagd met verschillende opdrachten, zoekend naar tips om het grote mysterie te ontrafelen.

Na de speurtocht wacht hen een heus spektakel en kan iedereen nog nagenieten en hun spannend avontuur navertellen.

De zaklampenzoektocht draait om het samenbrengen van kinderen, ouders en school, op een leuke en leergierige manier.

VERBINDEN

School maken doen we niet alleen, tijdens “de dag van de …” zetten we leerkrachten, directie en verzorgers al eens graag letterlijk in de bloemetjes.

Verder zet deze werkgroep zich ook in voor het verbinden van ouders, infosessies in thema van wat er leeft bij de kinderen, EHBO, hoe omgaan met emoties, … zijn slechts enkele onderwerpen die aan bod kunnen komen.

COMMUNICATIE & RELATIE

Website, Facebook, Instagram, … de communicatiekanalen zijn tegenwoordig legio. Alle nieuwtjes en weetjes vind je als eerste terug via deze kanalen.

Maar ook de contacten met onze sponsors worden door hen verzorgd. Wil je graag mee bouwen aan onze school en zelf een steentje bijdragen, mail dan gerust naar oc.vbsprinsenhof@gmail.com

QUIZ  – NIEUW !!!