Bronzen medaille voor VBS Prinsenhof: “Hard inzetten op verkeersveiligheid”

Veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Scholen zetten er steeds meer en harder op in. Die inzet wordt beloond want VBS Prinsenhof kan het jaar al meteen starten met een medaille aan de schoolpoort.

VBS Prinsenhof haalde een bronzen medaille binnen. “Een bekroning voor het werk van de werkgroep verkeer op onze school. Zij, de leerkrachten en de ouderraad zorgen er mee voor dat leerlingen veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarnaast overlegt het team ook met de gemeente om de schoolomgeving veiliger te maken. Onder andere de schoolstraat, kiss&ride en signalisatie zijn daar het resultaat van. De bronzen medaille die we van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde ontvangen, bevestigt de inspanningen”, zegt kersvers directeur Benjamin Rombaut tevreden.

Daarnaast organiseert de school ook een fietsexamen, nemen ze deel aan de strapdag, de fluo-actie en dergelijke activiteiten. “Onze school met meer dan 600 leerlingen ligt in het hartje van de gemeente, de vier toegangen, hoofdzakelijk aan de voor- en achterzijde van de school zorgen voor een spreiding van die drukte. De schoolstraat is na een week aan het inburgeren, mede door leden van de ouderraad die de leerlingen begeleiden in de autovrije zone.

Dit jaar reikte de VSV 3 briljanten, 133 gouden, 232 zilveren, 702 bronzen en 31 kleutermedailles uit, goed voor 1101 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2496 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar.

(Bron: HLN Regio)